Noi informații despre crima din Sibiu, oferite de jurnalistul Laurențiu Daniel Ionescu

Crima din Sibiu. Jurnalistul Laurențiu Daniel Ionescu oferit informații suplimentare despre tragedia în urma căreia a fost ucis omul de afaceri Adrian Kreiner. Vă amintim unul dintre criminali este încă în libertate.

Ionescu precizează că au fost două apeluri telefonice către Poliției. Criminalii au mers prin Sibiu cu pistolul în mână. În plus, el introduce și două noi nume: comisarul șef Paul Șerban și chestorul Romeo Potorac.

„Hai să o luăm cu începutul. S-a vorbit despre un singur apel la 112, nu este adevărat, au fost două apeluri, unul dat de fată, și unul după ce au fugit ei. Deci pot să spun că poliția a ajuns din ce informații am, nu la două-trei minute, ci cam în jur de 10 minute. Cei vinovați au avut timp să plece.

După care o luăm pe fir. S-au plimbat două ore și ceva prin Sibiu, cu pistolul în mână. Da, doamne, ferește bine, bine că nu au dat peste vreun bețiv care se întorcea acasă sau peste vreun om care venea de la muncă. Când mai aveam și alte victime. Faptul că nu s-a întins năvodul a fost iarăși o greșeală majoră care a dus la toată această prelungire a prinderii lor.

Iar acum am văzut că se tot vorbește despre polițiști, despre procurorul de caz. Nimeni nu vorbește despre Paul Șerban, despre comisarul șef Paul Șerban, care a prelevat proba la identificarea primului participant, participant la faptă.

Participant care este aflat în baza genetică și nimeni nu vorbește despre chestorul Romeo Potorac, cel care este la Institutul Național de Criminalistică, și care a creat baza de date genetice judiciare”, a spus Laurențiu Daniel Ionescu.

Nu există sunt bani pentru Institutul Național de Criminalistică

Laurențiu Daniel Ionescu anunță că surse din Institutul Național de Criminalistică au declarat că instituția are nevoie să deschidă alte două centre în țară, însă nu există bani pentru asta.

„Mai e o chestie. Îmi spuneau cei de la Institutul Național de Criminalistică că sunt atât de încărcați și se chinuie de mai multe zile să mai deschidă două centre în țară și nu sunt bani. Câteva milioane de euro, au fost milioane de euro pentru BMW-urile poliției, dar nu s-au mai putut face două centre genetice.

Sunt foarte ocupați. Ar fi putut, dacă nu era această presiune media pe cazul de la Sibiu, am fi putut avea vreo șase luni de zile până venea rândul acestor probe să intre în lucru”, a precizat el.

Jurnalistul a explicat faptul că al doilea criminal a fost identificat din baza genetică. Pe baza altor probe, s-a ajuns la cei trei criminali.

„Cât de bucuroși suntem că s-a ajuns la acest rezultat și că-i știm. Nu-i avem încă fizic, dar îi știm pe cei trei, doi or să ajungă în țară. Nu șterge greșelile făcute de-a lungul acestei… amatorismul de care s-a dat dovadă la Sibiu în această anchetă.

Și să nu uităm, de exemplu, povestea cu mandatele. Deci poliția a dus foarte târziu de cu toate că avea îi avea în baza de date deja, a dus foarte târziu cerea de mandat la procuror”, a mai precizat el.

Procurorul Luminița Petrescu, șefa secției penale din tribunal din parchetul tribunalului Sibiu, a dat ca termen ziua de miercuri pentru a putea face toată procedura de citare. În continuare, jurnalistul amintește alte astfel de greșeli care au dus la tărăgănarea cazului.

Autoritățile au dezvăluit detalii cu un impact emoțional semnificativ despre crima de la Sibiu. Conform informațiilor furnizate, asupra omului de afaceri Adrian Kreiner au fost comise „multiple acte de violență”. Victima a fost găsită legată într-o poziție care i-ar fi cauzat o durere severă pe canapeaua din sufragerie.

Fiica omului de afaceri a fost găsită la etaj, unde a fost amenințată repetat de către atacatori, aceștia fiind înarmați cu un pistol încărcat. Echipele de anchetatori au analizat mii de ore de înregistrări de pe camerele de supraveghere din Sibiu.

Vă invităm să urmăriți întregul episod al podcastului „Brigada Mobilă”, pe canalul YouTube HAI ROMÂNIA, AICI.