Interesant este faptul că pentru a doua lună consecutiv şi pentru a şasea în 2015, dezvoltatorii complexului apar ca restanţieri pe listele de întreţinere. Asta pentru că o parte a locatarilor din Militari Residence a achiziţionat apartamente cu opţiunea plăţii unor rate direct la dezvoltatori şi până la plata integrală a acestora, proprietarii locuinţelor rămân dezvoltatorii.

Militari Residence a început să fie dezvoltat din 2009 de antreprenorii români Constantin Căpăţână şi Iulian Robu, naşul şi finul. Ansamblul a ajuns să numere astăzi peste 5.000 de apartamente finalizate din care 51 de blocuri sunt locuite. Chiar dacă Asociaţia de Proprietari înregistrează doar 7.079 de persoane cu domiciliul în Militari Residence, numărul acestora depăşeşte 13.000, potrivit estimărilor Capital.

Evidenţele Asociaţiei de Proprietari arată că, în luna decembrie, numărul apartamentelor cu restanţe la întreţinere a crescut cu 61 şi a ajuns la 2.287. Cele mai multe apartamente cu restanţieri sunt în blocul opt, unde 79 de locuinţe au întârziat plata facturilor. La polul opus, blocul cu numărul unu are cei mai puţini restanţieri, adică doar 12 apartamente.

Cea mai mare restanţă la plată a ajuns la circa 33.000 de lei, asta după ce proprietarul apartamentului a achitat luna anterioară o parte din factură, adică circa 2.500 lei. Cea mai mică factură de întreţinere neachitată are o valoare de 2.627 lei.

Practic, 23 din cele 51 de blocuri, adică 45% dintre acestea, au înregistrat în decembrie restanţe mai mari faţă de luna precedentă, cu sume cuprinse între 10,11 lei şi 6.352 lei.

Într-o notă optimistă, Asociaţia de Proprietari şi-a informat locatarii că taxa de administrare a scăzut pentru toate blocurile începând cu luna curentă, odată cu intrarea în vigoare a noului Cod Fiscal şi a scăderii TVA.

Citiţi în numărul curent al revistei Capital un Top al celor mai mari cartiere de locuinţe pregătite pentru 2016