Președintele AUR, George Simion, a vorbit, miercuri, în cadrul podcastului EVZ-Capital despre acțiunea de suspendare a președintelui României, Klaus Iohannis. Potrivit acestuia, campania AUR a reușit să strângă aproximativ două milioane de semnături împotriva lui Iohannis, doar din stradă.

„Eu pot să zic că am un mic eșec de etapă. Am totalizat semnăturile. A fost aproape o reușită campania noastră printre români, dar în Parlament ne lovim de această blocadă.

USR-ul nu îndrăznește să-l deranjeze pe Klaus Iohannis, iar PSD-ul a fost adus la guvernare cu câteva zile după ce noi am anunțat procedurile de suspendare. PSD a fost adus la guvernare de Klaus Iohannis.

Nu am strâns toate semnăturile. Noi avem nevoie de semnăturile unei treimi dintre parlamentari. Atât USR-ul, cât și grupul domnului Orban se tem de Klaus Iohannis”, a spus George Simion.

George Simion a strâns 2 milioane de semnături împotriva lui Klaus Iohannis

George Simion a ținut să precizeze că AUR a reușit să strângă semnături împotriva lui Klaus Iohannis de la aproximativ 2 milioane de români.

„Noi ne luptăm cu toate partidele lui Klaus Iohannis. În stradă, am strâns 2 milioane de semnături. O să le prezentăm săptămâna viitoare”, a mai spus el.

AUR va ajunge în turul 2 la alegerile prezidențiale?

De asemenea, liderul AUR, George Simion a vorbit și despre rezultatele unor sondaje de opinie care arată că AUR va reuși să intre în turul 2 la alegerile prezidențiale alături de PSD.

„Cred că sondajele de opinie sunt corecte. Domnul Palada spune că intrăm în turul 2 la alegerile prezidențiale, cu reprezentantul PSD-ului”, a declarat liderul AUR.

Cine este cel mai bine cotat posibil candidat al PSD în sondaje?

George Simion a spus și cine este cel mai bine cotat în sondaje dintre Mircea Geoană, Marcel Ciolacu și Alexandru Rafila.

Potrivit acestuia, cele mai mare procent din sondaje l-ar avea Mircea Geoană, în timp ce la polul opus s-ar afla nimeni altul decât Alexandru Rafila.

„L-au plimbat ca pe sfintele moaște pe domnul Rafila, dar nu transmite nimic. Nu este empatic.

Noi (AUR – n.red.) suntem la nivel de intenție de vot undeva la egalitate cu PSD-ul. 1 din 3 români ar vota cu AUR”, a mai spus George Simion.