Valul de frig continua să se manifeste în Marea Britanie, cu temperaturi minime de minus 20 de grade Celsius în timpul nopţii în munţii din Scoţia (Highlands) şi numeroase şcoli închise pentru a treia zi consecutiv.
Întârzieri de până la 30 de minute şi anulări de curse au afectat trenurile Eurostar între Londra, Paris şi Bruxelles, în timp ce aeroporturile Gatwick din Londra şi Edinburgh, în Scoţia, erau închise în cursul dimineţii. La rândul său, London City Airport anulase mai multe zboruri.
În Elveţia, aeroportul din Geneva îşi întrerupsese activitatea miercuri din cauza zăpezii care a căzut neîntrerupt începând de marţi după amiază. O sută de pasageri şi-au găsit refugiu chiar pe aeroport, iar alţi 200 şi-au petrecut noaptea în adăposturile protecţiei civile, toate hotelurile oraşului fiind în aparenţă pline.
Situaţia de pe şoselele elveţiene era considerată "extrem de dificilă". Începând de marţi după amiază s-au produs circa 25 de accidente, în care au fost rănite uşor patru persoane.
În Germania, 60 de zboruri au fost anulate în cursul dimineţii pe aeroportul din Frankfurt, în special ca urmare a închiderii unei piste din cauza vântului puternic.

Consumul de electricitate, foarte sensibil pe vreme rece în Franţa din cauza încălzirii populaţiei cu aparate electrice, urma să bată recordurile miercuri seara, suscitând temeri de întreruperi în Bretagne (vest). Pe şosele, căderile de zăpadă făceau situaţia foarte dificilă în centru. Circulaţia vehiculelor grele a fost interzisă în regiunile Auvergne şi Rhone-Alpes, iar transportul şcolar a fost suspendat. Drept urmare, zeci de vehicule de mare tonaj au fost imobilizate în noaptea de marţi spre miercuri în regiunile de centru-est şi sud-est ale Franţei.

Tot nord-vestul Italiei era acoperit de o mantie albă de zăpadă miercuri dimineaţa, fapt ce a încetinit circulaţia în oraşe precum Milano şi pe autostrăzile din Lombardia, Piemont şi Emilia-Romagna. Centrul Veneţiei era sub apă după o maree care a ajuns la 111 cm.
La Roma, Tibrul era şi el în creştere ca urmare a ploilor abundente care au căzut timp de mai multe zile în capitală şi în regiunea acesteia, totuşi fără risc de inundaţii.

Mai multe drumuri secundare erau întrerupte miercuri dimineaţă în nordul şi centrul Portugaliei pentru a treia zi consecutiv.

În Polonia, valul de frig a făcut opt morţi, în cea mai mare parte persoane care se aflau sub influenţa alcoolului, potrivit poliţiei. La Bialystok, în est, temperaturile au coborât până la minus 33 de grade Celsius. În Lituania vecină, două persoane fără adăpost au murit în timpul weekendului.
 SURSA: Agerpres