Cei interesaţi se pot angaja, pe diverse specializări, de la dezvoltatori şi până la ingineri IT, în Germania, Danemarca, Finlanda, Belgia, Suedia şi chiar şi în S.U.A. Aproape 60,00 % din ofertă  vine din partea angajatorilor germani. De altfel aceste anunţuri de angajări au cele mai multe vizualizări online (57%).

Salariile nu sunt de neglijat. Variază între 2.000 – 5.500 de euro / lună în Europa şi începe de la 1.200 – 1.500 dolari americani în Statele Unite, se arată în analiza tjobs.ro.
Într-o analiză a evoluţiei ofertei de pe piaţa IT din ultimii 3 ani, se înregistrează o creştere importantă a ofertelor de angajare şi a numărului de CV-uri trimise.
Numărul căutărilor online de joburi în domeniul IT este în scădere, însă fenomenul este de înţeles: este vorba despre o categorie de aplicanţi educată, care ştie excat unde să îşi găsească informaţiile cele mai recente legate de poziţiile vacante în străinătate.

Cele mai interesante evoluţii, în ceea ce priveşte ofertele de angajare, le înregistrează Germania, Cehia şi ţările nordice, Finlanda şi Danemarca.


Totuşi, Marea Britanie este ţara în care îşi doresc să plece la muncă în străinătate peste 9 % din specialiştii IT români, după cum reiese din evoluţia numărului de aplicări şi al numărului de căutări online în perioada 13.06.2009 – 06.08.2012.