Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a decis ca începând de marţi se fie permisă circulaţia persoanelor până la ora 22:00, după care va fi interzisă până la ora 5:00, iar magazinele să fie deschise până la 21:00 inclusiv la sfârşit de săptămână, hotărârea fiind luată ca urmare a scăderii incidenţei cumulate a cazurilor de COVID-19, după cum transmite news.ro.

Hotărârea CMBSU poate fi consultată AICI.

Programul operatorilor economici care desfaşoară activităţi de comerţ/prestări servicii în spaţii închise şi /sau deschise, publice şi/sau private, se poate desfăşura în intervalul 05.00 – 21:00, renunţându-se la interdicţia referitoare la închiderea magazinelor la ora 18:00, la sfârşit de săptămână, a decis în şedinţa de luni CMBSU.

Prin excepţie, în intervalul orar 21,00 – 05,00, operatorii economici pot activa doar în relaţia cu operatori economici cu activitate de livrare la domiciliu.

Restaurantele și sălile de spectacol ar urma să fie deschise

„Putem să ne deplasăm în afara domiciliului, în perioada 05.00 – 22.00, în fiecare zi a săptămânii. Nu mai există interdicția aplicată sălilor de sport, de a funcționa. Acestea sunt singurele modificări care au fost făcute”, a spus prefectul Capitalei, Alin Stoica.

Totodată, Alin Stoica a mai menționat că restul măsurilor vor continua să rămână în vigoare până la momentul în care incidența numărului de infectări cu noul coronavirus va scădea sub 3 la mia de locuitori. Odată cu această scădere, restaurantele și sălile de spectacol ar urma să fie și ele deschise.

Se menţine decizia luată în urmă cu două zile referitoare la programul în noaptea de Înviere.

„Pentru deplasarea şi participarea la slujbele religioase oficiate cu ocazia Paştelui, se permite circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în perioada 1 mai – 2 mai 2021, în intervalul orar 20.00 – 05.00”

De asemenea, pentru deplasarea şi participarea la sărbătoarea religioasă specifică lunii Ramazan, se permite circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în perioada 8 mai – 9 mai 2021, în intervalul orar 20.00 – 5.00.