Antrenorul Christophe Galtier a confirmat că Messi va pleca de la PSG la expirarea contractului său, în contextul în care a primit o ofertă uluitoare din Arabia Saudită, care l-ar duce din nou față în față cu Cristiano Ronaldo.

Messi va pleca de la PSG

„Am avut privilegiul de a antrena cel mai bun jucător din istoria fotbalului. Va fi ultimul meci al lui Leo pe Parc des Princes împotriva lui Clermont (pe 3 iunie -n.red)”, a spus Galtier despre plecarea lui Messi.

Messi a fost în formă bună în acest sezon, contribuind cu 16 goluri și 16 pase de gol în Ligue 1, dar acum este gata să accepte o nouă provocare. Destinația cea mai probabilă pentru câștigătorul Cupei Mondiale pare a fi Arabia Saudită, deoarece el a făcut o călătorie nesancționată la începutul acestui sezon și a fost ulterior suspendat de clubul său. În plus, președintele Federației Saudite de Fotbal a confirmat în mod oficial interesul țării.

Leo Messi a apărut în campania promoțională a PSG pentru echipamentul de casă 2023-24, ceea ce a dus la sugestii că, de fapt, ar rămâne în continuare în echipa PSG-ului. Totuși, această idee a fost demontată odată cu comentariile lui Galtier, contractul de doi ani a câștigătorului Cupei Mondiale în Franța urmând să se încheie iminent.

PSG își va încheia sezonul din Ligue 1 împotriva lui Clermont Foot, oferindu-le fanilor șansa de a-l mai vedea o dată pe Messi în acțiune. Argentinianul nu a făcut încă niciun anunț cu privire la viitorul său, fiind probabil ca jucătorul de 35 de ani să își ia timp în timpul verii pentru a se gândi la opțiunile sale înainte de marea dezvăluire.

Arabia Saudită vrea să atragă jucătorii de top

Arabia Saudită pare hotărâtă să atragă cei mai mari jucători din lume în încercarea de a-și construi reputația și de a îmbunătăți calitatea Ligii profesioniste saudite.

La începutul acestui an, Cristiano Ronaldo, s-a transferat la clubul saudit Al Nassr pentru o sumă de bani amețitoare, deschizând poate calea pentru ca și alte superstaruri să îi urmeze exemplul.

Un pachet financiar halucinant ar putea fi oferit, fără îndoială, lui Messi, care are deja o relație de colaborare bună cu țara, fiind anterior protagonistul mai multor campanii turistice.