PSG nu-i va prelungi contractul lui Messi

Clubul de fotbal Paris Saint-Germain a decis că nu va mai prelungi contractul starului argentinian Lionel Messi, după ce acesta a efectuat o călătorie neautorizată în Arabia Saudită, în urma căreia a fost suspendat de gruparea din capitala Franţei, informează cotidianul L’Equipe, citat de agenţia Reuters.

Amintim că, Lionel Messi a lipsit de la antrenamentul de luni al lui PSG, atacantul aflându-se în Arabia Saudită cu ocazia unor operaţiuni comerciale, el fiind ambasador pentru turism al acestei ţări. Argentinianul îi avertizase pe şefii clubului că va lipsi, dar nu a avut acordul antrenorului Christophe Galtier sau al directorului sportiv Luis Campos, iar staff-ul parizian este deranjat de această situaţie.

În contractul pe doi ani semnat de Messi cu PSG în 2021, când argentinianul a sosit pe Parc des Princes după despărţirea de FC Barcelona, figurează o opţiune pentru un sezon suplimentar, pe care oficialii clubului parizian au decis să nu o mai activeze, conform sursei citate.

Lionel Messi, sancționat după absența de la antrenament

Fotbalistul sud-american, în vârstă de 35 de ani, a fost suspendat marţi pentru două săptămâni, potrivit L’Equipe, pentru că a plecat în Arabia Saudită în loc să participe la antrenamentul echipei sale, după eşecul suferit pe teren propriu în faţa formaţiei Lorient, în campionatul Franţei.

Absenţa vedetei de la antrenamentul de luni dimineaţă a stârnit multe discuţii pe plan intern. Mai ales în rândul jucătorilor, unii dintre ei surprinşi de un posibil tratament preferenţial pentru argentinian.

Cu toate acestea, campionul mondial cu selecţionata Argentinei în luna decembrie, în Qatar, Messi are interdicţia de a juca sau a se antrena alături de colegii săi de la PSG, fără să fie plătit în timpul acestei suspendări.

Septuplul câştigător al Balonului de Aur va rata următoarele două meciuri pe care PSG le va disputa în Ligue 1, împotriva formaţiilor Troyes şi Ajaccio, dar ar putea reveni la partida cu AJ Auxerre, echipa portarului român Ionuţ Radu, programată pe 21 mai. El va fi apoi la dispoziţia clubului până la încheierea sezonului, pe 3 iunie.

Paris Saint-Germain este liderul campionatului Franţei, cu 75 de puncte după 33 de meciuri, având un avans de cinci lungimi faţă de Olympique Marseille, ocupanta locului secund.