Într-o postare pe pagina de Facebook, fostul premier, Victor Ponta acuză Guvernul că pune interesele pe primul loc, iar viața oamenilor nu are niciun fel de prioritate.

Totodată, acesta este de părere că ”este nevoie să moară oameni” pentru ca alegerile locale să aibe loc.

“Este nevoie sa moara oameni pentru ca Guvernul Orban sa faca Alegeri”😡😡😡!

Tineti minte figura si numele acestui om Orban – el pune interesele Partidului sau inaintea sanatatii copiilor si bunicilor nostri !

Toti cei care se infecteaza cu noul Coronavirus din cauza campaniei electorale , a participarii la Alegeri si a inceperii scolilor fara nicio pregatire sunt responsabilitatea lui Orban ( trebuia sa spun ca ii are pe constiinta – dar este evident, dupa cei 30 de ani de politica – Orban nu are nicio constiinta)!”, scrie Ponta pe facebook.

Vor da vina pe profesori și copii

Liderul Pro România mai consideră că în final, întreaga vină va cădea pe profesori sau pe copii, iar Guvernul va scăpa fără niciun fel de repercursiune.

În același timp, Ponta face apel la români să vine la vot pentru a scăpa de ”acest Iuda Pilat”.

”Or sa incerce sa dea vina pe Profesori, pe copii , pe Primari si pe omenii obisnuiti / in final o sa spuna ca e vina PSD si gata / se spala pe maini ca Pilat din Ponta – si se comporta ca Iuda !!!

Va rog sa veniti la vot – sa scapam de acest Iuda Pilat – de Lucovid Orban!!!”, mai scrie Ponta.

Reacțiile liderului Pro România survin după ce Ludovic Orban a catalogat drept “ridicolă” ideea vehiculată de liderul PSD, Marcel Ciolacu, de amânare a datei alegerilor locale, amintind că aceasta a fost votată în Parlament şi agreată cu toţi liderii politici.

″Şcoala va începe la 14 septembrie, iar alegerile se vor ţine la 27 septembrie. Este ridicolă această idee exprimată de PSD, la fel de ridicolă ca moţiunea de cenzură. Cum să amâni alegerile? Şi aşa s-a prelungit mandatul aleşilor locali, alegerile au fost o dată amânate. Data de 27 septembrie este convenită de comun acord între toţi liderii politici şi data alegerilor nu a fost fixată prin hotărâre de guvern, ci a fost fixată prin lege, în Parlament, care a fost adoptată cred că aproape în unanimitate. Deja campania este în curs, deja formaţiunile politice şi-au prezentat candidaţii, candidaţii sunt în competiţie electorală, cetăţenii sunt informaţi despre aceşti candidaţi, îşi formează opţiunile şi este fundamental pentru comunităţile locale să aibă reprezentanţi legitimi”, a declarat Orban.

De asemenea, premierul a adăugat că celor de la PSD “le este frică de alegeri”.

“Sigur că le este frică pesediştilor de alegeri, în ultima vreme le-a fost foarte frică de alegeri şi e normal să le fie frică de alegeri, pentru că lumea s-a cam lămurit cum stă treaba cu PSD”, a mai spus premierul.