ESPN 3D a fost lansat în 2010, prima transmisie fiind meciul de fotbal de la Campionatul Mondial din Africa de Sud dintre ţara gazdă şi Mexic. Canalul 3D de sport va înceta emisia la sfârşitul anului. Potrivit oficialilor americani, compania se va concentra pe tehnologia 4K. Conform ultimelor cifre, în SUA doar 120.000 de oameni se uitau la canalele 3D.

Deşi canalul se va închide, reprezentanţii postului american au declarat că  nu este exclus să reia transmisia în 3D atunci când tehnologia va deveni mai populară.

Pe Bătrânul Continent, în Marea Britanie, Sky pariază în continuare pe 3D. Britanicii au transmis în luna februarie a acestuia an pentru prima oară o etapă din Formula 1 în 3D. Acesta este cel de-al 14 sport transmis în 3D de britanici.

Deşi majoritatea televizoarelor care sunt lansate în prezent includ funcţia 3D, nu se mai pune atât de mult accent pe această funcţie. Interesul se manifestă acum în direcţia televizoarelor 4K, cele care oferă o imagine de patru ori mai clară decât cea întâlnită pe televizoarele full HD.

Deşi este la început tehnologia 4K nu este cea mai revoluţionară, japonezii de la Sharp având deja un prototip de televizor 8K.