ARO reduce preturile la modelul ARO 10. De la 1 februarie, preturile automobilelor din gama ARO 10, echipate cu motoare Dacia 1400 si 1600 centimetri cubi au scazut cu 10%. Noile preturi, cu taxele incluse, sunt cuprinse itre 90 si 110 milioane de lei, i functie de model. Reducerea este valabila pentru luna februarie si reprezinta „dorinta companiei de a imbunatati relatiile cu clientii, precum si de revigorare a vinzarilor”, dupa cum a declarat presedintele ARO, Aurelian Nicolae. Programul de reduceri de preturi va continua pentru modelul ARO 24, compania estimind ca, i urma acestor reduceri de preturi, isi va mari cifra de afaceri cu 3 miliarde de lei.

Demir Romlease „sta” la Marriott. Demir Romlease SA si-a mutat birourile i incinta „The Grand Offices” a complexului Grand Hotel Marriott din Bucuresti. Demir Romlease este prima societate de leasing ifiintata i Rominia, iar i 2000 si-a majorat capitalul social de la 2 la 5,5 milioane de dolari. Actionarii companiei care are ca obiect de activitate leasingul financiar si operational sunt Demirbank TAS, International Finance Corporation (diviziune a Bancii Mondiale), SIF Muntenia, Fondul German pentru Dezvoltare si Fondul Olandez pentru Dezvoltare si Investitii.

Ford a lansat noul Mondeo i Rominia. Romcar, importatorul general Ford a lansat saptamina trecuta i Rominia noul model Mondeo. Aleasa masina anului i Rominia de catre Asociatia Presei Auto din Rominia, noul Mondeo este primul Ford creat digital si este rezultatul a cinci ani de proiectare si testare. Atuurile noului model sunt designul, siguranta, confortul si calitatea conducerii, motorizarea si pretul. Cele trei tipuri de motoare au puteri de 110, 145 si 170 CP, iar preturile pornesc de la 30.000 DM, fara taxe vamale.

Investitiile JTI Rominia vor ajunge, i urmatorii ani, la 100 de milioane de dolari. JTI Rominia este prima companie internationala de tutun care a investit i Rominia, fiind prezenta pe piata romineasca din 1993, prin RJ Reynolds Rominia. JTI Rominia a investit, i ultimii sapte ani, peste 80 milioane dolari, valoarea totala a capitalului plasat pe piata romineasca a tigaretelor urmind sa ajunga, i urmatorii ani, la 100 milioane dolari. JTI Rominia are o singura fabrica i Rominia, situata pe Platforma Pipera Bucuresti, care produce marcile Camel, Monte Carlo, Winston si Winchester, precum si brandul local Rebel. Gilda Lazar, corporate affairs director la JTI Rominia, a precizat pentru Mediafax ca, pentru piata romineasca, JTI importa si tigaretele More.

Rominia la „Holiday World Experience 2001”. in perioada 25-28 ianuarie s-a desfasurat la Dublin, i Irlanda, tirgul international de turism „The Holiday World Experience 2001”, organizat sub egida Asociatiei Tur-operatorilor din Irlanda (ITAA) si gazduit de Complexul RDS Simmonscourt din Dublin. Tirgul a cunoscut anul acesta un numar record de vizitatori, peste 80.000, care au vrut sa cunoasca oferta turistica a celor 700 de expozanti din 70 de tari ale lumii, atrasi si de calitatea si diversitatea ofertei turistice prezentate la standul Rominiei. Delegatia Rominiei a beneficiat, i demersurile sale de promovare a ofertei turistice si a imaginii tarii noastre pe piata irlandeza, de sprijinul Ambasadei Rominiei la Dublin, al Oficiului National de Turism din Londra si al Biroului Companiei Tarom din Londra. Ambasada Rominiei la Dublin estimeaza ca demersurile efectuate de delegatia tarii noastre la „Holliday World Experience” vor conduce, i contextul intrarii i vigoare, de la 1 ianuarie 2001 a Acordului pentru evitarea dublei impuneri dintre Rominia si Irlanda, la o crestere semnificativa a volumului schimburilor turistice dintre cele doua tari.

Dialog si Connex se „bat” la secunda. Dialog a lansat la 1 februarie 2001, i premiera nationala, sistemul de taxare la secunda, care se aplica tuturor abonamentelor Dialog cu minute incluse: Dialog 50, Dialog 150, Dialog 300, Dialog 600 si Dialog 1000. Noul sistem este valabil pentru toate apelurile nationale efectuate de pe un telefon Dialog, indiferent de reteaua de destinatie a acestora. Astfel, dupa primul minut indivizibil, clientul plateste numai secundele de comunicare consumate. La rindul sau, Connex anunta introducerea sistemului de taxare la secunda, acesta fiind valabil pentru toti utilizatorii, cu abonament sau cartela reicarcabila. Connex reaminteste si faptul ca este singurul furnizor de servicii GSM care taxeaza un cent pe minut, i week-end, la convorbirile efectuate de abonatii Connex Cent sau Kamarad WEEKEND.

Hewllet Packard va acorda o importanta mai mare vinzarilor de solutii software. Conducerea HP Rominia isi propune schimbarea strategiei de piata, prin integrarea de solutii software itr-o pondere mult mai semnificativa la nivelul afacerii, a declarat pentru MEDIAFAX Mircea Neagu, director de vinzari al companiei HP Rominia.Compania va itari, i acest an, sectorul de integrare de sisteme software, mai ales i domeniul telecomunicatiilor, dezvoltindu-se i acest sens un departament de consultanta care se ocupa i special de proiecte destinate acestui domeniu.