Ericsson, cel mai mare producator de retele pentru telefonia mobila ar putea anunta o scadere cu 40% a profitului operational in al treilea trimestru din acest an.

Analistii estimeaza un profit operational mediu de 3,4 miliarde de coroane (267 milioane de lire) pentru grupul suedez in aceasta perioada, comparativ cu 5,6 miliarde de coroane suedeze, rezultatul obtinut in al treilea trimestru al anului trecut.

Compania, care momentan trece printr-un amplu proces de restructurare, a fost lovita de criza economica, inlocuirile si modernizarile de retele fiind mult diminuate pe masura ce companiile de telefonie isi reduc cheltuielile.

Rezultatele financiare ale Ericsson pentru perioada iulie-septembrie vor fi anuntate in data de 24 octombrie.

De asemenea, si compania Sony Ericsson, creata prin joint-venture cu Sony din Japonia, se afla intr-o situatie delicata, fiind afectata de scaderea cererii pentru telefoane mobile in vestul Europei. Sony Ericsson este de asteptat sa anunte pentru perioada iulie-septembrie o pierdere de 72 milioane de euro inaintea taxelor, comparativ cu un profit de 384 milioane de euro, raportat in aceeasi perioada a anului 2007.

Nu in ultimul rand, si Nokia este asteptata sa anunte o scadere de 20% a castigului pe actiune pentru perioada celui de-al treilea trimestru din acest an.

Sursa: Times Online