GDF International, o subsidiară a Engie, a anunţat cele patru companii indiene de stat care deţin jumătate din Petronet LNG Ltd că oferă acţiuni proporţional cu participaţiile pe care le deţin în companie, se arată într-un comunicat al Petronet.

Este obligatoriu pentru GDF să-şi ofere participaţia companiilor care deţin deja acţiuni. Doar dacă acele companii nu cumpără, atunci GDF le poate vinde oricui le doreşte, a afirmat R.K. Garg, director financiar al Petronet LNG.

Cele patru companii de stat care deţin fiecare 12,5% din Petronet sunt: Explorer Oil and Natural Gas, Bharat Petroleum, Indian Oil şi GAIL India Ltd..

Engie deţine 75 de milioane de acţiuni la Petronet, evaluate la aproximativ 29 de miliarde de rupii (434 milioane de dolari) la actualul preţ de pe piaţă.

Titlurile Petronet au scăzut joi cu 2,2%, la 378,20 rupii, la Bursa de la Mumbai.

Anul trecut, compania a anunţat că intenţionează să vândă active de 15 miliarde de euro, în special centrale termoelectrice, majoritatea pe cărbune, şi să investească 22 de miliarde de euro în perioada 2016 – 2018. Engie a vândut până acum active de opt miliarde de euro.

Engie a stabilit un obiectiv de reducere cu 10% a emisiilor de CO2 până în 2020, majorarea capacităţilor sale de energie regenerabilă cu 50% în perioada 2009 – 2015 şi creşterea eficienţei energetice cu 40% până în 2018.

Pe piaţa din România, Engie este prezentă în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice şi de mediu. AGERPRES