El a declarat că, în prezent, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) este în negocieri cu constructorul autostrăzii, compania americană Bechtel.

‘Cel mai important mesaj e că lucrările la autostrada Transilvania vor continua, ca priorităţi sunt Gilău, Nădăşelu şi lucrările de la Suplacu de Barcău, în Bihor. În această perioadă, încă există negocieri avansate între companie (CNADNR – n.r.) şi Bechtel pentru stabilirea preţurilor conform standardelor de cost şi al graficului de plată, inclusiv discutarea problemelor restante. În buget există o sumă importantă pentru achitarea datoriilor restante şi căutăm soluţii de finanţare viitoare a autostrăzii’, a precizat Emil Boc.

La sfârşitul lunii trecute, Bechtel a început disponibilizarea a 682 de muncitori, dar disponibilizările devin efective numai după scurgerea preavizului de 20 de zile lucrătoare, timp în care compania americană poate reveni asupra deciziei.

Pe de altă parte, Cartel Alfa a anunţat acţionarea în instanţă a companiei Bechtel pentru disponibilizările preconizate.

SURSA: Agerpres

Te-ar putea interesa și: