Acesta a explicat că apar foarte multe probleme ‘probleme interne, probleme externe’ care necesită ‘un schimb de informaţii şi de consultare reciprocă’.

‘Câteodată vine preşedintele şi bem o cafea la Palatul Victoria şi povestim, când e în drum spre casă, spre Palatul Cotroceni. Altădată, pentru că are agenda dânsul încărcată ne vedem la Palatul Cotroceni’, a explicat premierul, confirmând că sunt şi întrevederi pe care presa nu le sesizează.

‘Ţara aceasta are specificul de a avea şi preşedinte şi premier. Nu toate ţările au acest sistem. Are şi avantaje, eu spun, mai ales în perioade de criză mai ales dacă există şi înţelegere şi o coabitare în sensul bun al cuvântului. Adică dacă doi îşi unesc eforturile poţi mai uşor să treci peste greutăţi. Am ales întotdeauna cu preşedintele calea de a găsi soluţii şi nu de a intra în public să ne spunem, uneori, păreri divergente pe care le avem. Pentru că sunt şi situaţii în care nu avem aceeaşi părere, dar le reglementăm în interiorul discuţiilor noastre’, a declarat Emil Boc.

Acesta a completat spunând ‘ce s-ar fi întâmplat, dacă peste criza pe care am avut-o s-ar mai fi certat Palatul Victoria cu Palatul Cotroceni?’ ‘Românii cum ar fi perceput, ce s-ar fi întâmplat cu ţara?’, a spus premierul.

SURSA: Agerpres