"Acest guvern este cu capul în nori şi cu picioarele în mocirlă. Este cu capul în nori pentru că nu este în stare să genereze stabilitate economică şi creştere economică. Este cu picioarele în mocirla incompetenţei pentru că are deja trei miniştri remaniaţi în mai puţin de o săptămână. Aceasta spune suficient de mult despre credibilitatea acestui guvern, despre şansele lui de a da României stabilitate", a declarat, marţi seară, într-o conferinţă de presă, Emil Boc.

Preşedintele PDL a dat ca exemplu creşterea cursului leu-euro, despre care spune că va înghiţi eventualele creşteri salariale.

"N-am ezitat să-mi asum măsuri nepopulare, dar bune, ceea ce astăzi guvernanţii refuză să facă. Preferă populismul în detrimentul unor măsuri ferme care să susţină stabilitatea ţării. La nici o săptămână de la instalare Guvernul Ponta fugăreşte leul în fiecare zi, iar potenţiala majorare a salariilor bugetarilor este deja înghiţită sau pe cale să fie înghiţită de inflaţie şi de majorarea cursului. Ceea ce se întâmplă în economie are în primul rând o rezonanţă a ceea ce se întâmplă în plan politic. Un guvern care nu este credibil în plan politic pentru voinţa de a asigura stabilitatea se reflectă imediat în curs, inflaţie, în nivelul dobânzilor. Astăzi românii plătesc demagogia şi populismul Guvernului Ponta", a susţinut preşedintele PDL.
Sursa: Agerpres