Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a făcut recent un apel la ”festivalieri” să se vaccineze împotriva coronavirusului. Se pare că acesta ar fi singurul mod prin care în vara acestui an să poată fi organizate marile evenimente muzicale din România.

Anunțul făcut de Emil Boc

Boc a transmis mesajul în contextul în care vineri, premierul Florin Cîțu a făcut o vizită la Cluj și a discutat și cu organizatorii marilor festivaluri.

„Mesajul premierului și al meu, de aici de la Cluj, este simplu: dragi festivalieri de toate vârstele, vă rugăm să vă vaccinați. Vaccinarea reprezintă pașaportul direct de intrare la festival și în aceste condiții sunt șanse foarte, foarte mari ca în august-septembrie să reluăm festivalurile la Cluj și în România. Totul depinde evident de rata de vaccinare”, a transmis Emil Boc, la Digi24.

Totodată, edilul din Cluj-Napoca a subliniat că vaccinarea este importantă nu doar pentru reluarea festivalurilor, ci și pentru a sprijini sănătatea publică și economia.

Vaccinarea, deosebit de importantă

„Am mare încredere că aceste festivaluri vor putea fi organizate, sunt create toate condițiile pentru asta, dar acum trebuie să facem și noi ceva, și anume să ne vaccinăm. Eu am făcut-o, cu ambele doze de AstraZeneca atunci când mi-a venit rândul. Pot să vă spun că totul este normal până în acest moment și le recomand tuturor celor care doresc să sprijine economia, locurile de muncă, sănătatea publică, să se vaccineze cu vaccinul pe care ei îl consideră necesar, fără ca acest lucru să fie o obligație”, a mai explicat Emil Boc.

Referitor la discuțiile pe care șeful Guvernului le-a avut, vineri, cu organizatorii festivalurilor precum Untold sau Electric Castle, Emil Boc a precizat că „în principiu, s-a stabilit ca toți să susțină o campanie de vaccinare la unison, fără precedent și extrem de consistentă. Totodată, se lucrează zilnic în echipele mixte Guvern-specialiști pentru a stabili condițiile de organizare a festivalurilor, astfel încât atunci când rata de vaccinare va atinge un anumit nivel, să putem anunța public aceste măsuri”

”Dacă se atinge o rată mare de vaccinare vom putea avea festivaluri cu un număr mare de participanți, dacă rata este mai mică, atunci și numărul va fi mai redus”, a mai spus Emil Boc.

Sursă foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu