Justiţia din Geneva a confiscat peste 18 milioane de franci elveţieni în legătură cu mai multe jocuri de poker online, informează miercuri cotidianul La Tribune de Geneve pe pagina sa de internet.

Aceste sume au fost confiscate la 26 septembrie a.c., din conturi deschise la o bancă din celebrul oraş elveţian de 10 suspecţi care trăiesc în SUA şi care sunt organizatori sau fondatori ai faimoaselor site-uri Full Tilt Poker, Pokerstars şi Absolute Poker.

Procurorul însărcinat cu ancheta în acest caz, Dario Zanni, a confirmat informaţiile din presă şi nu a exclus posibilitatea existenţei altor depozite legate de jocuri de poker on-line, şi la alte bănci din Elveţia.

Justiţia din Statele Unite ale Americii (SUA)  a lansat în urmă cu câteva luni o anchetă cu privire la organizatorii celor trei jocuri on-line. Acestea ar fi de fapt nişte scheme piramidale, pentru că fondurile depuse de ultimii intraţi în joc servesc la plata jucătorilor precedenţi.

Organizatorii i-au păcălit pe jucători făcându-i să creadă că fondurile pe care le depun pentru a lua parte la jocul on-line sunt în siguranţă şi sunt disponibile oricând. De fapt, bani ultimilor veniţi permiteau plătirea celor dinainte.

Justiţia a lansat o alertă de spălare de bani, iar o bancă din Geneva a semnalat că a depistat nişte conturi suspecte, a explicat procurorul Zanni, menţionând că le va transmite şi colegilor săi americani informaţiile colectate la Geneva.
Sursa: Agerpres