„Aveți o secundă să vorbim? Numărul meu de telefon este … „i-a scris Musk, marți, lui John Carmack, CTO-ul companiei Oculus din Facebook Inc. Directorul executiv al Tesla Inc. a șters rapid postarea, transmite Bloomberg.

  În urma acestul mesaj pe Twitter au apărut speculațiile că Musk, în vârstă de 46 de ani, fie a încercat să îl recruteze pe Carmack, fie căuta metode prin care Oculus să coopereze cu oricare dintre numeroasele afaceri pe care le conduce. Acestea includ producătorul de mașini electrice Tesla, compania de rachete SpaceX, cercetătorul de inteligență artificială OpenAI, dezvoltatorul de interfețe creier-calculator Neuralink și excavatorul de tunel The Boring Company.

O purtătoare de cuvânt a declarat că Carmack nu intenționează să părăsească compania. Reprezentanții pentru Tesla și Space Exploration Technologies Corp. nu au răspuns imediat la cererile din comentarii.

Realitatea virtuală și augmentată joacă un rol semnificativ în dezvoltarea autoturismelor autonome. Inginerii pentru companii, printre care Waymo Alphabet Inc., se îndreaptă spre platformele de simulare pentru a testa și a instrui sistemele lor cu pilot automat, care sunt concepute pentru a conduce o mașină la fel de bine sau, ideal, chiar mai bine decât un șofer.

Facebook a achiziționat Oculus pentru 2 miliarde de dolari în 2014. Rolul lui Carmack în inventarea unor tehnologii din spatele Oculus a dus la dispute juridice cu fostul său angajator, ZeniMax Media Inc.

Un apel efectuat la numărul pe care Musk l-a postat marți pe Twitter trimite către mesageria vocală și redă un mesaj de la jocul video God of War. „Pe toți zeii, ai reușit”, transmite mesajul înregistrat.  „Ai reușit cumva să dai de mine. Îți ofer felicitările și respectul meu”.