Mai precis, Elon Musk, directorul general al Tesla, a spus în noul episod al podcastului The New York Times, găzduit de jurnalista Kara Swisher, că acesta nu se va vaccina împotriva coronavirusului atunci când vaccinul va fi valabil. Mai mult decât atât, acesta a subliniat că nici copiii săi nu vor fi vaccinați.

Musk a mai spus că a avut coronavirus în luna ianuarie, înainte ca aceasta să se răspândească pe întregul teritoriu al Statelor Unite ale Americii, notează libertatea.ro.

Șeful Tesla a contestat de mai multe ori informațiile privind noul coronavirus dar și reacția guvernului american la criza provocată de COVID-19.

“În esență, ceea ce trebuie făcut ar fi să nu inițiezi un blocaj pentru întreaga țară, ci oricine este expus riscului să fie pus în carantină”, a spus Musk.

Autoritățile din New York sunt în alertă maximă

Printre locurile unde rata de pozitivare a crescut, în afară de Brooklyn, se află două comitate de la marea periferie newyorkeză, Rockland şi Orange. Aici locuieşte un număr important de evrei religioşi.

Proporţia testelor pozitive la coronavirus a început să crească din nou la New York, în special în mai multe zone cu un număr mare de evrei religioşi, a avertizat luni guvernatorul acestui stat american, Andrew Cuomo, citat de AFP.

Datele pentru ultimele 24 de ore arată 1,5% teste pozitive – 834 din cele 52.936 de teste realizate , a scris pe Twitter Andrew Cuomo, în timp ce acest procent staţiona la 1% de mai multe zile.

După ce a fost puternic lovit de coronavirus în primăvară, cu un număr record de 23.800 de morţi numai pentru oraşul New York cu începere din martie, autorităţile se lăudau în ultimele săptămâni cu o rată de pozitivare şi de contaminare printre cele mai scăzute din marile oraşe americane.

Dacă media de 1,5% teste pozitive este în continuare relativ scăzută, mai ales în comparaţie cu explozia actuală de cazuri în Europa, ea ascunde focare de contaminare considerate „îngrijorătoare” de autorităţile sanitare, în special în mai multe cartiere din Brooklyn cu o puternică populaţie de evrei religioşi.