Prin decizie a prim-ministrului Marcel Ciolacu, Elisabeta Lipă a fost numită în funcția de președinte al Agenției Naționale pentru Sport, cu rang de secretar de stat. Această numire a fost publicată oficial, marți, în Monitorul Oficial.

Elisabeta Lipă a preluat funcția de ministru al Tineretului și Sportului în Guvernul Cioloș, în perioada noiembrie 2015 – ianuarie 2017, succedând-o pe Gabriela Szabo, care a ocupat această funcție în Guvernul Ponta, în perioada decembrie 2014 – noiembrie 2015.

În cărți era și Alin Petrache, actualul președinte interimar al Federației Române de Rugby

Dacă negocierile cu Elisabeta Lipă nu ar fi ajuns la un consens, varianta de rezervă ar fi fost Alin Petrache, actualul președinte interimar al Federației Române de Rugby, în vârstă de 46 de ani.

Alin Petrache, fost deputat din partea PSD, a fost parlamentar între 2012 și 2014. În prezent, Federația de Rugby se pregătește activ pentru participarea României la viitorul Campionat Mondial din Franța, care va începe în luna septembrie. „Tricolorii” se află plasați în Grupa B, concurând alături de Irlanda, Africa de Sud, Scoția și Tonga.

Fostul ministru al Sportului, mesaj dur după reorganizarea ministerelor

În urma constituirii noului guvern și a reorganizării ministerelor, noul Executiv a decis că Sportul nu va mai fi un minister de sine stătător. În schimb, acesta va fi transformat într-o agenție separată condusă de Gabriela Firea, care ocupă funcția de ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse. Ca răspuns la această decizie, Eduard Novak, fostul ministru al Sportului, și-a exprimat nemulțumirea printr-un mesaj ferm distribuit online.

„RIP sportul românesc”, a fost mesajul publicat pe rețelele de socializare de către fostul ministru al Sportului.

Elisabeta Lipă, o legendă a sportului românesc

Elisabeta Lipă, la 58 de ani, este o figură venerată a sportului românesc, alăturându-se unor legende vii precum Nadia Comăneci, Ilie Năstase, Ivan Patzaichin și Gheorghe Hagi.

De-a lungul carierei sale ilustre, ea a reușit performanța remarcabilă de a câștiga toate medaliile posibile la Jocurile Olimpice și la Campionatele Mondiale de canotaj. În calitate de sportivă, ea a obținut o glorie imensă la Jocurile Olimpice de la Los Angeles (1984), Barcelona (1992), Atlanta (1996), Sydney (2000) și Atena (2004), asigurându-și titlul de cvintet campioană olimpică.

Recunoscându-i realizările remarcabile, Federația Internațională de Canotaj i-a acordat onoarea de a fi desemnată cea mai bună canotoare a secolului în anul 2000, consolidându-i și mai mult moștenirea, scrie evz.ro.