Resetare din temelii a justiției din România. Cel puțin asta susține fostul ministru al Turismului, Elena Udrea. Aceasta anunță că decizia venită din partea Comisiei Europene îi garantează faptul că procesul ”Gala Bute” va fi rejudecat de un complet de judecători ales aleatoriu. Dar asta nu e tot. Pe lângă dosarul Gala Bute, și alte spețe grele vor avea parte de același tratament.

”Astazi am primit o veste buna, pe care o asteptam altfel, de la Bruxelles. Comisia Europeana a raspuns Curtii Europene de Justitie in dosarul Gala Bute spunand ca , deciziile CCR trebuie respectate in Romania.
Daca unii dintre dvs. sunteti mirati de ce trebuie sa ne spuna asta Comisia Europeana, va reamintesc faptul ca in dosarul care ma priveste, cunoscut ca Gala Bute, ICCJ a refuzat sa rejudece cauza asa cum a decis CCR si cum s-a intamplat in alte dosare cu situatie similara si, a suspendat procesul si l-a trimis la CJUE, intreband instanta europeana daca poate calca in picioare deciziile CCR.
Raspunsul Comisiei Europene inseamna ca si in cazul meu, ca si in cele trimise ulterior la Luxemburg, procesul Gala Bute se va rejudeca. De la inceput! Asa cum este legal si corect. Judecat de data asta de judecatori ajunsi aleatoriu in complet, nu pusi cu mana dintre cei care executa ordinele generalilor venite la Inalta Curte pe biletele.
Cred ca justitia de azi este totusi pe un drum bun, tot mai multi judecatori dar si procurori avand curaj sa judece dupa lege si propria constiinta.”, a anunțat Elena Udrea pe o rețea de socializare.