Elena Udrea spune că a luat această decizie încă de duminică seară, după anunţarea rezultatelor parţiale pentru alegerile locale 2012.
Președintele PDL sector 6, Cristian Poteraș, va demisiona și el de la conducerea acestui sector. Întrebat dacă gestul Elenei Udrea va trebui urmat și de președinții organizațiilor de sectoare, Poteraș a răspuns: "Da, și eu îmi voi da demisia. O voi anunța mâine, voi face o conferință de presă mâine", a declarat pentru EVZ, Poteraș.
Cât despre demisia Elenei Udrea, Poteraș a spus că este o demisie de onoare, care îl face să aprecieze "omul Elena Udrea pentru că a fost cu picioarele pe pământ și nu s-a îmbătat cu apă rece".
Preşedintele Organizaţiei de Femei a PDL, Sulfina Barbu, care a candidat la funcţia de primar al sectorului 4, a declarat, marţi, că nu are cunoştinţă despre o eventuală demisie a Elenei Udrea de la şefia PDL Bucureşti şi a precizat că nu i-a cerut nimeni demisia.

”Demisiile sunt gesturi unilaterale. Cred că pentru PDL mai importante sunt analizele. Am toată încrederea că la întâlnirea de joi vom identifica soluţiile de reconstrucţie a partidului. (…) Nu pot să vorbesc în numele Elenei Udrea, dar dacă a făcut-o (n.r. şi-a dat demisia) e în urma unei analize. (…) PDL are soluţii pentru viitor. Nu am discutat cu Udrea, nu i-a cerut cineva demisia, nu am ştiut de acest gest”, a spus Sulfina Barbu, la Palatul Parlamentului.