Site-ul de licitaii online eBay, care aproape ca si-a dublat angajatii din anul 2005 pana recent, a anuntat ca va reduce cu 10% personalul. eBay a decis, de asemenea, sa cumpere trei companii pentru suma de 1,34 miliarde de dolari, pe masura ce cresterea vanzarilor a inceput sa incetineasca pe site-ul dedicat.

eBay a anuntat ca va achizitiona serviciul de plati online „Bill Me Later” pentru suma de 945 milioane de dolari si il va uni cu unitatea sa „PayPal”. Compania a mai decis sa cumpere doau site-uri web daneze, care au fost estimate la valoare ade 390 milioane de dolari.

Reducerea cu 10% a personalului eBay va afecta circa 1.000 de angajati permanenti ai companiei, precum si cateva sute de angajati temporari. In acelasi timp, eBay isi va extinde divizia de plati, care in prezent contribuie cu 28% din veniturile sale.

Reducerea de personal va costa eBay intre 70 si 80 de milioane de dolari, suma din care marea majoritate va fi inregistrata in contabilitatea celui de-al patrulea trimestru al anului 2008. Cu toate acestea, reducerea de personal va duce al economii anuale de circa 150 milioane $.

Sursa: IHT