Principalul producator de cosmetice la nivel mondial a intentat un proces companiei eBay, acuzand-o ca nu ia masuri pentru a stopa vanzarea produselor contrafacute prin intermediul site-ului sau de licitatii online. L’Oreal nu este singura companie care crede acest lucru, LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton, Dior si Tiffany’s avand deja procese pe rol cu eBay din acelasi motiv. eBay se apara spunand ca ia masuri cand este anuntat de vreo companie.

L’Oreal s-a confruntat cu o cantitate tot mai mare de parfurmuri si produse cosmotice contrafacute distribuita prin intermediul unor site-uri. Francezii estimeaza pierderile suferite de pe urma produselor contrafacute distribuite la cateva milioane de euro, si spun ca eBay nu este o victima deoarece percepe un comision pentru fiecare tranzactie, indiferent daca produsele implicate sunt contrafacute sau originale.  

L’Oreal a intentat procese companiei americane in Franta, Germania, Belgia, Spania si Marea Britanie, dar nu anuntat ce ar avea de castigat daca instantele i-ar da treptate.

Sursa: AP