Dupa marcile de lux, a venit randul producatorilor de programe software sa se certe cu cei de la eBay pentru vanzarea de produse contrafacute.

Software and Information Industry Association (SIIA), la care sunt afiliate companii precum Sun MicroSystems sau Red Hat, intentioneaza sa actioneze in instanta site-ul eBay intrucat permite vanzarea de programe software piratate.

SIIA acuza site-ul de vanzari online ca refuza sa coopereze cu producatorii de software pentru combaterea vanzarii ilegale de programe. Acestia au cerut reprezentantilor eBay sa le permita verificarea produselor software inainte ca o tranzactie sa fie efectuata si sa le permita demararea unei campanii de informare cu privire la pirateria software. eBay a raspuns cu un simplu „nu”, fara sa aduca vreo justificare.

Analistii afirma legat de refuzul eBay de a coopera cu producatorii de software, ca acesta manifesta acest refuz datorita faptului ca pana la ora actuala, justitia americana nu l-a condamnat niciodata. De curand, un tribunal american a dat castig de cauyza platformei online, care se afla in proces cu producatorul de bijuterii Tiffany.

Sursa: L’Expansion