Compania European Aeronautic Defence & Space (EADS) a inregistrat in primul trimestru venituri de 9 miliarde de euro, apropiate de cele inregistrate in primul trimestru din 2006 si un profit operational de doar 89 de milioane de euro, comparativ cu profitul inregistrat in primele trei luni ale anului precedent, de 791 de milioane de euro, informeaza un presa internationala.

Marja profitului EADS a fost afectata de deprecierea dolarului, de acuzatiile legate de un nou plan de restructurare a companiei Airbus si de costurile exceptionale generate de constructia aeronavei A380.

Hans Peter Ring, Chief Financial Officer EADS, a spus ca este probabil ca 2007 sa fie inca un an cu pierderi pentru Airbus dar ca se asteapta ca aceasta sa revina profitabila in 2008.  

Pentru a-si imbunatatii profitabilitatea si performantele in comparatie cu Boeing, Airbus a lansat un program de restructurare denumit Power 8 in cadrul caruia va elimina 10.000 de locuri de munca in urmatorii patru ani. Airbus nu exclude, in cadrul programului, posibilitatea de a vinde sau inchide anumite uzine.

Vanzarile companiei s-au ridicat la aproape 40 de miliarde de euro in 2006.

Sursa: Capital 10 Mai 2007