Este o situație tensionată în PNL. Raluca Turcan a făcut o serie de comentarii pe marginea scandalului iscat în PNL. Ministrul Muncii este de părere liberalii au nevoie de o “împrospătare”. Cu toate acestea, spune ea, orice reformă trebuie discutată în interiorul partidului.

“Ca membru al PNL îmi doresc să conștientizăm toate problemele care există în PNL, să ni le spunem în interiorul partidului, astfel încât partidul să iasă întărit după congres”, a punctat Raluca Turcan.

Ea nu este de acord ca liberalii să înceapă să se certe în văzul tuturor. Raluca Turcan este de părere că o astfel de poziție nu ar face decât rău partidului.

“Mi-ar părea rău ca până la congres să purtăm mai multe discuții în spațiul public și mai puțin în interior și după aceea să ne vină foarte greu să ne revenim și să recâștigăm încrederea oamenilor în PNL”, a spus ministrul Muncii.

Raluca Turcan: Trebuie discutat în interior

Aceasta a spus că PNL are nevoie de o “împrospătare”. Orice reformă trebuie, însă, discutată în interiorul partidului.

„Există voci care au opinii diferite față de vocea președintelui PNL, dar până la scandal mai e cale lungă”, a mai precizat aceasta.

Reacția lui Turcan vine la nici 24 de ore după ce Rareș Bogdan a lansat un atac fără precedent. Acesta l-a desființat pe liderul liberalilor, Ludovic Orban. Rareș Bogdan a susținut că Orban partidul de unul singur. Mai mult, nici el sau alți lideri din teritoriu nu au avut putere reală în cadrul guvernării.  În plus, europarlamentarul a spus că regretă că, după pierderea alegerilor parlamentare, nu i-a cerut demisia lui Orban. În opinia lui Rareș Bogdan,  “trebuie să reconfigurăm pe baza oamenilor reformiști pe care îi avem, cu o imagine bună, susținându-l pe Florin Cîțu”.

Imediat a ieșit la atac și secretarul general al PNL. Robert Sighiartău, a declarat, luni, la Digi24, că Ludovic Orban trebuie să-și dea demisia de la șefia partidului. În opinia sa, acesta a condus PNL într-un mod “discreționar”. “Am fost puși de multe ori alături de PSD prin comportamentul pe care l-au avut unii colegi de-ai mei în guvernare și prin felul în care au fost promovați anumiți oameni în funcții publice”, a spus acesta.