Rareș Bogdan a spus că regretă faptul că a doua zi după alegeri că nu a ieșit cu Robert Sighiartău și cu Florin Roman să ceară demisia lui Ludovic Orban din funcția de președinte al PNL

Este singurul președinte de partid care a pierdut alegerile și care a rămas în funcție, a spus Rareș Bogdan despre Ludovic Orban.

Rareș Bogdan a mai declarat că lui Ludovic Orban îi este frică de Rareș Bogdan: Am văzut că sunt ocolit, dar n-am zis nimic, a mai spus europarlamentarul, care a spus că În București, PNL a luat doar 21%, sub media pe țară.

Acesta a insistat pe faptul că Ludovic Orban trebuia să-și dea demisia din funcția de președinte al PNL.

Rareș Bogdan este unul dintre cei care ar putea candida la șefia PNL, conform evz.ro.

Nemulțumirile liberalilor la adresa lui Ludovic Orban contabilizează multe acuzații. Cedarea în fața USR-Plus a ministerelor economice la negocierile politice din decembrie pentru formarea guvernului. PNL a rămas cu ministerele sociale, Educația și Munca, despre care opozanții lui Orban spun că nu ajută PNL să-și pună în aplicare programul de guvernare axat pe reforme economice și pe investiții.

Ministerele Apărării, de Interne și de Externe care au revenit PNL nu intră în această analiză, ele având un specific aparte. PNL a păstrat după negocieri șefia Guvernului și trei ministere economice: de Finanțe, ministerul Energiei și ministerul Agriculturii.

“Ne-am certat violent”

Rareș Bogdan a dezvăluit faptul că după prima zi de negocieri, Bogdan s-a certat “violent” cu Ludovic Orban, iar a doua zi a refuzat să mai participe la negocieri. Despre tragerea la sorți a premierului, Rareș Bogdan spune că este o “rușine.”