Europarlamentarul PSD Mihai Tudose, a reacționat vehement, vineri seara, după ce televiziunile au apărut imagini șocante cu ceea ce se petrece la Spitalul Foișor. În opinia fostului premier, în România s-a declanșat o operațiune prin care ”poporul este omorât”. Reacția sa vine pe fondul scandalului momentului care vizează unitatea spitalicească. Acest spital a fost evacuat în regim de urgenţă pentru a fi transformat în spital COVID-19.

Pacienții de la Spitalul de Ortopedie Foişor din București, unul dintre cele mai mari din țară, au fost evacuați din spital pentru că unitatea a fost transformată în regim de urgenţă în spital pentru pacienţii COVID. Însă mulţi din pacienţii evacuaţi au suferit intervenții chirurgicale acum câteva ore.

Familiie pacienților au reacționat fulger. Ei se întreabă cum vor reuși să îi îngrijească singuri acasă pe cei care sunt ieșiți din terapie intensivă. În discuție se află și persoane care au venit din zone îndepărtate ale țării, pentru a-şi lua rudele bolnave acasă.

Europarlamentarul PSD Mihai Tudose, a declarat vineri seara, că în România s-a declanșat o operațiune prin care ”poporul este omorât”.

Scandalul de la Foișor provoacă revoltă: Sunt inconștienți, sunt asasini

”Mă uit la imagini, alături de domnul Ciolacu, e apocalipsa! Moartea în exces, câte decese au fost provocate din cauză că oamenii nu au avut acces la spital! E sat fără câini, cum să scoți pacienții? Sunt inconștienți, sunt asasini. Ei nu ar trebui să se doarmă bine în această seară, pentru că ar trebui să fie luați. Nu mai avem prim-ministru” a spus Mihai Tudose la Antena 3.

Evacuarea Spitalului de Ortopedie Foişor a început vineri seara. Ea a continuat și sâmbătă dimineața, când mai erau de evacuat opt pacienți. Tot în cursul zilei de sâmbătă ar urma să fie aduși în această unitate medicală primii pacienți cu Covid-19. Acțiunea de evacuare i-a revoltat pe pacienții internați și pe aparținătorii lor. În conformitate cu protocoalele medicale, în Spitalul de Ortopedie Foișor urmează să fie validate şi pregătite circuitele de spital în format COVID.