Decizie absolut incredibilă luată de către autorităţi. Spitalul de ortopedie Foişor din Bucureşti a fost evacuat de urgenţă în această seară.

Spital evacuat de autorităţi

Zeci de pacienţi, unii dinre ei recent operaţi, au fost nevoiţi să îşi cheme rudele să îi ia acasă. Majoritatea dintre aceştia nu sunt din Capitală şi nu ştiu cum vor ieşi din această situaţie delicată.

Pacienții de la Spitalul de Ortopedie Foişor din București unul dintre cele mai mari întreaga țară, sunt evacuați, sunt evacuați din spital. Unii dintre ei au suferit intervenții chirurgicale acum câteva ore.

Aparținătorii pacienților care au fost internați aici așteaptă răspuns. Este vorba despre oameni care au venit din zone îndepărtate ale țării pentru a-şi lua rudele bolnave acasă.

Oamenii sunt disperați pentru că nimeni nu le-a comunicat ce se va întâmpla cu pacienți care au fost operații în cursul zilei de ieri. Care vor fi măsurile pe care le pot lua pentru că, una este să fi îngrijit la spital de cadrele medicale și alta e să fie dus acasă să i se dea doar pastile pentru a calma durerea.

“Astăzi în jurul orei 18:00 ne-au anunțat. M-a sunat mama că trebuie să venim să o luăm de la spital că se evacuează spitalul, că se va face din seara asta spital COVID-19.

Mama a suferit o operație la genunchi, o intervenție chirurgicală care necesită recuperare. I s-a spus că trebuie să țină legătura cu medicul. Şi mă întreb, medicul unde o să o vadă în continuare că este proaspăt operată? Astăzi a fost scoasă de la terapie intensivă, a fost trecută astăzi pe salon și acum trebuie să o luăm acasă.

Ne rugăm la Dumnezeu să fie bine și să nu sufere complicații.

Sunt revoltată pentru că nu mi se pare normal să te anunțe de pe oră pe alta, că trebuie să vii să o iei acasă.Nu știu sunt încă sub șoc. Nu credeam că o să opresc așa ceva”, a spus fiica unei paciente, conform Antena 3.

Cum a explicat Raed Arafat decizia?

Şeful DSU, Raed Arafat, a încercat să explice această decizie. ”S-a luat decizia de a transforma Spitalul Foișor în spital suport covid. Situația este gravă în București. Azi a trimis la Iași, cu un avion al Armatei, 3 pacienți, din București.

Mâine dimineață spitalul trebuie să primească pacienți COVID. Unii pacienți sunt trimiși la alt spital, alții sunt externați, pentru că nu au probleme. Normal că trebuie să evacuăm.

Ordinul nu a fost transmis la ora 18:00, ci cu câteva ore mai devreme. Avem nevoie de paturile de terapie intensivă, sunt 21 de locuri acolo, erau ocupate doar jumătate. La Pipera nu putem să facem terapie intensivă, acolo e pentru cazuri ușoare. Deja am semnat ordinele de detașare a personalului medical.

În acest moment nu mai avem în vedere evacuarea unui spital. Evacuarea se putea face mai devreme, dar a trebuit dusă muncă de lămurire cu conducerea spitalului. Medicii de acolo au decis cine pleacă acasă, nu s-a luat decizia într-un birou.

Noi discutăm despre Foișor încă de ieri, dar azi la prânz s-a luat decizia. Noi sperăm să se stabilizeze situația în următoarele două săptămâni, dar, din nefericire, sunt tot mai multe cazuri de terapie intensivă.”, a declarat Raed Arafat, conform sursei citate.