Proiectul de lege CISPA (Cyber Intelligence Sharing and Protection Act) are susţinerea Democraţilor şi Republicanilor şi – ce este cu adevărat important şi fără precedent – mai are şi susţinerea a peste o sută de companii din industrie, scrie AllFacebook.

Facebook este unul dintre numele mari înscrise în lista susţinătorilor CISPA.

Proiectul se aliniază eforturilor de înăbuşire a atacurilor cibernetice printr-o coaliţie formată din Guvernul American, agenţiile care activează în zona securităţii datelor personale şi companiile private.

Există şi de această dată voci care critică CISPA, din cauza lipsei de eficienţă a acesteia şi riscului de a limita libertatea pe internet şi confidenţialitatea utilizatorului de rând. Datele personale furnizate de acesta pe internet se află în mâinile Guvernului, ale agenţiilor şi ale companiilor din coaliţie, iar utilizatorul nu are instrumente de apărare împotriva eventualelor greşeli comise cu datele personale. CISPA le oferă instituţiilor mai sus menţionate imunitate în cazul acţiunilor în instanţă.

De ce companiile susţin CISPA, deşi au fost împotriva SOPA

CISPA le oferă companiilor o putere fără precedent în faţa utilizatorului. Dacă SOPA ar fi implicat costuri uriaşe pentru companii, acestea fiind obligate să îşi reglementeze bazele de utilizatori din fonduri proprii, CISPA le oferă exclusiv oportunităţi companiilor şi zero costuri. Mai mult, acestea pot jongla fără rezerve cu datele personale furnizate de către utilizatori pe internet.

Câteva dintre companiile care susţin CISPA:

Facebook

AT&T

Boeing

Edison Electric

EMC

Exelon

IBM

Intel

Microsoft

NDIA

Oracle

Symantec

TechAmerica

Verizon