Vineri, Capital semnala că portalul publicjob.ro, lansat anul trecut de actualul consilier guvernamental Cristian Botan, pe atunci simplu doctorand la SNSPA, nu a mai fost actualizat din ianuarie. Astăzi, brusc, pe site figurează 150 de oferte de muncă în sistemul public

 
Tânărul a devenit cunoscut în urmă cu un an, grație unui articol-portret realizat de publicația Ziarul Financiar. Așa a aflat, la acea vreme, premierul Ponta de existența acestui site nou-lansat și a decis, în foarte scurt timp, să-i ofere fondatorului publicjob.ro o funcție în Guvern. Astăzi, același cotidian dă un articol-explicație, din care aflăm că motivul pentru care site-ul nu mai fusese actualizat de la începutul lui ianuarie (o lună după numirea sa în Guvern) este unul de natură tehnică:
„Am creat un feed acum prin care primesc de la ANFP aceste informaţii pe mail. Problema a fost că tot ceea ce am primit de la ei trebuia tradus din limbaj de programare în limbaj Word, pentru ca apoi să fie publicat pe site. Deci am avut dificultăţi strict pe partea de programare, pentru că este dificil să traduci pe un site web. Dacă aş fi pus acele informaţii în starea în care erau probabil că 75% dintre cei care citeau nu înţelegeau ce scrie printre tag-uri, câmpuri şi bare de titlu”, a declarat Cristian Botan pentru zf.ro.

Important este că această barieră tehnică a fost depășită vineri, când, odată ce Capital a semnalat abandonarea proiectului publicjob.ro, portalul a fost populat de 150 de oferte de muncă.