Lucian Romașcanu este convins că Dumitru Buzatu va fi exclus din PSD

Lucian Romașcanu, purtător de cuvânt al PSD, este convins că oficialul respectiv va fi exclus din partidul politic în cadrul ședinței Biroului Politic Național de sâmbătă, 23 septembrie 2023.

„De când e Marcel Ciolacu președintele PSD nu a durat nimic în asemenea situații. Decizia a fost rapidă și în linie cu prevederile statutare, dar și cu așteptările românilor de la un partid care se vrea modern, european și… care își dorește să ducă țara înainte.

Abia am aflat vestea, apoi am văzut reacția dlui Ciolacu. Mâine va fi o ședință Biroul Politic Național în format online care va vota, la propunerea dlui președinte, excluderea dlui Buzatu din PSD.

Noi avem urmărită penal pe dna Clotilde Armand și USR nu strigă decât în părțile celelalte. În cazul de față e vorba de un flagrant, lucrurile nu pot funcționa corect într-un partid cu oameni cu asemenea probleme.

Justiția își va spune cuvântul, dar ce au descoperit procurorii e foarte grav, iar PSD sunt convins că va vota în consecință”, a declarat el, vineri noapte, în cadrul emisiunii TV „Actualitatea” de pe B1 TV.

Lucian Romașcanu
Lucian Romașcanu (SURSA FOTO: Facebook, Guvernul României)

Dumitru Buzatu, reținut pentru o mită de 1,25 milioane lei

Președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost prins în flagrant de procurorii DNA vineri seară, 22 septembrie 2023. A fost prins în timp ce ar fi primit mită în valoare de 1,25 milioane de lei.

Potrivit unor surse judiciare, citate de G4Media, ar fi primit acești bani pentru acordarea unui contract. În acest moment, procurorii efectuează percheziții la domiciliul său.

Prima reacție a lui Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu a reacționat decisiv în urma prinderii în flagrant a președintelui CJ Vaslui. Premierul României a anunțat personal că va convoca de urgență Biroul Politic Național al Partidului Social Democrat (PSD) în format online. El va propune colegilor săi excluderea imediată a lui Dumitru Buzatu din rândurile social-democraților.

„Voi convoca mâine de urgență Biroul Politic Național în format online și voi propune colegilor excluderea domnului Dumitru Buzatu din partid. Am spus întotdeauna că în mandatul meu toleranța pentru faptele de corupție este ZERO! Iar cei care nu înțeleg acest lucru nu au ce căuta în PSD!”, a anunțat premierul României și liderul social-democraților pe contul lui de Facebook.