DTZ Investment Management (DTZ IM) a lansat fondul de fonduri Aurora Europe Property Fund, concentrat pe strategii imobiliare cu valoare adaugata, atat pe principalele piete din zona pan-Europeana, cat si pe pietele europene emergente, informeaza un comunicat al companiei. Fondul este asteptat sa produca pentru investitori venituri cuprinse intre 8-10% pe an.

“Strategia si rationamentul companiei DTZ IM este sa gaseasca anumite piete, sectoare si strategii de fond, decat sa ofere investitorilor un mod de a cumpara Europa.”, a declarat Paul Parket, managerul fondului Aurora.

Aurora Europe Property Fund, care va incheia prima colectare de fonduri in martie, va avea un portofoliu de inceput transferat de la John Lewis Partnership Pensions Trust si Kent County Council Superannuation Fund. Cele cinci investitii initiale, de aproximativ 40 de milioane de euro in fonduri speciale, permit o expunere catre Europa Centrala si de Est, Nordul Europei si alte zone din Europa de Sud si de Vest. Patru noi oportunitati de investitii sunt verificate in prezent, iar scopul urmarit este obtinerea unui fond de 200 de milioane de euro. Aceasta suma urmeaza sa fie investita intr-un numar de pana la 15 fonduri. 

DTZ este una dintre principalele companii de servicii imobiliare si consultanta la nivel mondial. Compania detine peste 200 de birouri in 163 de orase si un personal de peste 10.000 de angajati.   

Sursa: Capital 12 Martie 2007