Şefa liberalilor austrieci, a solicitat excluderea partidului condus de Călin Popescu Tăriceanu din familia europeană, acuzându-l că acționează ”împotriva intereselor și valorilor” promovate de ALDE european prin refuzul de a părăsi coaliția cu PSD.

Purtătorul de cuvânt al ALDE european, Didrik de Schaetzen, a declarat pentru G4Media.ro că solicitarea șefei liberalilor austrieci a fost înregistrată, iar situația din România va fi discutată pe 7 septembrie, într-o ședință a Biroului partidului.

Potrivit unor surse, toate partidele austriece, de la guvernare sau din opoziție, fac de ieri presiuni uriașe asupra șefului socialiștilor austrieci (SPÖ) , fostul cancelar Christian Kern, în vederea adoptării unei poziții asemănătoare în privința PSD.

Şi europarlamentarul Cătălin Ivan va cere în toamnă excluderea PSD din grupul socialiştilor europeni. Europarlamentarul fost PSD spune că va depune la începutul sesiunii Parlamentului European un dosar complet cu motivele pentru care cere această excludere.

SURSA: g4media.ro