Se pare că liderul PSD nu este de acord cu o candidatură a colegului Călin Popescu Tăriceanu. Problema alegerilor prezidențiale a fost ridicată de Marian Oprișan, ieri, în CEX.

„Oprișan a zis că ‘Hai să discutăm cu ALDE și dacă Tăriceanu e mai bun, să mergem pe Tăriceanu’. Dragnea a reacționat și a zis că ‘Nu știu ce deal-uri ai tu, dar eu discut de fiecare dată și nu am de gând să pun PSD-ul pe tavă’”, au spus surse social-democrate pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

Un lider PSD susține că Oprișan a lăsat de înțeles în CEX că nu îl vede pe Liviu Dragnea prezidențiabil, fără să spună acest lucru explicit.

„Tăriceanu nu e dorit la prezidențiale, dar e bagat la înaintare pentru că de fapt unii vor să candideze Olguța Vasilescu”, mai spun surse din partid.

Oprișan a mai cerut în ședință un Congres PSD în acest an pentru că mandatul lui Liviu Dragnea expiră. În mod tradițional, candidatul PSD la prezidențiale a fost președintele partidului, astfel că alegerile cerute de Oprișan ar putea să însemne pierderea funcției de către Liviu Dragnea și a rampei sale de candidatură la prezidențiale.