Potrivit sondajului, în cazul în care fosta șefă a DNA nu va deveni procuror-șef european, aceasta ar avea o șansă enormă la alegerile prezidențiale.

Cifrele stau astfel: Pe primul loc se situează președintele Klaus Iohannis cu 42,7%. Călin Popescu Tăriceanu are și el 18,3%, iar Victor Ponta a ajuns la 14,5%.

Situația liderului PSD, Liviu Dragnea este dezastruoasă, deși a crescut și a ajuns la 8,7%. Surprinzător, Dacian Cioloș este peste șeful PSD cu 10%. Dan Barna (2,5), Eugen Tomac (2,2) şi Kelemen Hunor (1.2).

Sondajul arată și șansele pe care Laura Codruța Kovesi le-ar avea dacă ar candida la prezidențiale. Astfel, 47% dintre cei intervievați au răspuns că ar fi o idee bună ca fosta șefă a DNA să candideze.

Dintre reprezentantii actualei puteri si dintre cei ai partidelor asa-zis de stanga, Calin Popescu Tariceanu strange cele mai multe voturi: 35,7%, urmat de Gabriela Firea, primatrul bucurestiului, cu 20,3… pe locul 3 Liviu Dragnea, cu 16,9%, apoi Victor Ponta – cu 15,7% si comisarul european Corina Cretu – cu 5,8%.

Iar in tabara considerata DOAR de opozitie apar 3 nume: Klaus Iohannis, Dacian Ciolos si – in premiera – Laura Codruta Kovesi – direct pe locul 2 in optiuni. Daca oamenii ar avea de ales doar intre acest 3 candidati, seful statului ar obtine 49,4%, LCK 32,1 si Dacian Ciolos doar 14,6.

Sondajul IMAS, realizat la comanda Europa FM, a fost facut intre 12 si 25 aprilie, prin telefon. Au raspuns 1.010 persoane cu varsta de peste 18 ani. Eroarea sondajului este de:+/- 3.1%.