Grupul anti-Dragnea din PSD i-a transmis președintelui partidului că, dacă va forța excluderea vreunui nemulțumit la ședința Comitetului Executiv de săptămâna viitoare, tot grupul va demisiona din partid și va vota moțiunea de cenzură, au declarat pentru G4Media.ro surse din PSD.

Grupul controlează un număr de parlamentari care ar determina pierderea majorității de către coaliția PSD – ALDE dacă ar pleca din partid.

Între Liviu Dragnea și contestatarii săi din partid sunt tensiuni tot mai mari. Săptămâna trecută, Dragnea a avut o ieșire nervoasă la adresa lui Marcel Ciolacu chiar în ședința Biroului Permanent al Camerei Deputaților, iritat de faptul că gruparea nemulțumiților i-a stricat încercarea de a forța un vot în favoarea moțiunii simple la adresa lui Tudorel Toader.

Vicepreședintele PSD, Lia Olguța Vasilescu, unul dintre apropiații lu Liviu Dragnea, a declarat duminică seară la Antena 3 că ”este foarte posibil” ca la ședința CEx de luni să fie persoane care vor fi excluse din partid.

Întrebată dacă vor fi excluderi în cadrul CEx, Olguța Vasilescu a răspuns: ”E foarte posibil”. ”Nu putem să fim șantajați din propriul partid de colegi supărați că au pierdut o funcție”, a mai adăugat ea.