În prima fază, preşedintele PSD a ironizat-o pe jurnalista care în loc de Petre Pittiş l-a numit Florian Pittiş pe unul dintre şefii Tel Drum.”Eu cu Florian Pittiș nu m-am mai văzut de când a murit. Nu știu despre ce fotografii vorbiţi. Eu cred că am fost la sute de partide de vânătoare. Cred că la acele partide erau zeci de acționari de la diverse companii. Nici cu mâna întoarsă la spate nu cred că mi-aş putea aduce aminte de toți cei care au fost”, a afirmat Dragnea.

Insistența cu care unul dintre jurnaliști îl chestiona pe marginea anchetei Rise Project, l-a făcut pe Dragnea să dea un răspuns ironic: “Câteodată îţi pare rău de Kovesi. Acum foloseşte reporteri ca să pună întrebări. Nu ştiu despre care fotografii vorbiţi. Nu ştiu la ce moment vă referiţi. Habar nu am la ce poze vă referiţi. Domnişoara procuror, chiar v-am răspuns e suficient. Întrebarea mea e foarte simplă la dvs şi vorbesc mai tare ca să audă şi DNA. A merge la o partidă de vânătoare este o infracţiune? Sunt oameni chemaţi la DNA să fie întrebaţi de vânători. Până la urmă ar trebui chemaţi mistreţii, iepurii şi fazani şi eventual arestaţi”.

În final, liderul PSD a negat că ar fi partricipat la vreo partidă de vânătoare la care lideri politici să fi discutat despre nişte contracte cu nişte acţionari de la companii. “Nu vreţi să vă strângeţi toţi şi să puneţi în cor aceleaşi întrebări. (…) Cum au ajuns la Rise Project nişte documente, în condiţiile în care ajunseseră la DNA”, a mai spus Dragnea.