Un sistem de apărare antirachetă de la baza aeriană Hmeimim din Siria a doborât două rachete în apropierea acesteia, a informat luni postul Ikhbariya, citat de site-ul agenției Reuters.

 

Presa siriană nu a dorit să ofere mai multe informații privind acest incident, informează mediafax.

Baza aeriană este folosită în prezent de Rusia, care a intervenit în conflictul sirian în 2015 pentru a îl sprijini pe președintele Bashar al-Assad.

 

S-au rupt relațiile cu SUA

 

Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas a anunţat sâmbătă ruperea „tuturor relaţiilor”, inclusiv în domeniul securităţii, dintre Autoritatea Palestiniană, de o parte, şi Israelul şi SUA, de cealaltă parte, după anunţarea planului preşedintelui american Donald Trump privind conflictul israeliano-palestinian, relatează AFP, conform Agerpres.

Într-o primă reacţie din partea israeliană, Benny Gantz, rivalul premierului Benjamin Netanyahu la alegerile legislative din martie, a spus că preşedintele palestinian „nu ratează o ocazie de a refuza” o propunere de rezolvare a conflictului.

Abbas, care a făcut anunţul la Cairo, cu ocazia unei reuniuni extraordinare a Ligii Arabe, şi-a anunţat încă din iulie 2019 intenţia „de a nu mai aplica acordurile semnate cu Israelul” pe fondul unei amplificări a tensiunilor, fără a pune în aplicare acest demers.

Sâmbătă, preşedintele Autorităţii Palestiniene a dat asigurări că nu va mai exista de acum „niciun fel de relaţie” cu israelienii, „şi nici cu SUA, inclusiv în materie de securitate”, dat fiind planul SUA prezentat marţi de preşedintele Donald Trump.