Gabriel Oprea s fost chemat să explice cum e cu sufrageria din dosarul în care este cercetată Laura Codruța Kovesi.
”Un cetățean român a făcut o plângere penală unui magistrat român. Am fost chemat ca martor și am dat declarații. Nu pot să dau detalii încă. E posibil să îl fi invitat în acea seară. Cred că o cină în mod privat nu încalcă legea, ceea ce încalcă legea sunt abuzurile. În acea seară a fost doar o cină privată care nu încalcă nicio lege. Am repetat, altceva încalcă legea”, a declarat Gabriel Oprea.
Tot pe parcusul zilei de joi și tot în această cauză a fost audiat și Ion Cristoiu. Audierea jurnalistului vine după ce acesta a declarat că a văzut, în timpul unui interviu cu Sebastian Ghiţă, realizat în Serbia, o fotografie care ar confirma relaţia apropiată dintre fosta şefă DNA şi Sebastian Ghiţă.
Mai multe detalii despre acest subiect a oferit jurnalistul Dan Andronic.
„A fost citat pentru a valida o probă. Pur și simplu este un demers, cred că a fost întrebat mai multe lucruri, nu numai dacă a văzut poza, ci și toate lucrurile care s-au spus pentru că au avut loc mai multe discuții. Mai există și alte fotografii și filmulețe, dar din câte știu nu mai sunt în țară, nici în Serbia, ci peste Ocean”, a punctat Dan Andronic.

Laura Codruţa Kovesi are calitatea de suspect în dosarul privind extrădarea lui Nicolae Popa, faptele anchetate fiind luare de mită, mărturie mincinoasă şi abuz în serviciu. Aceste informații au fost date într-un comunicat al Secţiei Speciale de Anchetă a magistraţilor. Dosarul care o vizează pe fosta șefă a DNA a fost deschis în decembrie 2018, ca urmare a unei sesizări făcute de omul de afaceri Sebastian Ghiţă. Acesta a susţinut că i-a dat bani Laurei Codruţa Kovesi pentru extrădarea lui Nicolae Popa.