Scanalul din justiție continua să fie unul imens chiar dacă Laura Codruța Kovesi a fost validate în funcția de procuror șef european. Avocata Ingrid Mocanu continua războiul total cu fosta șefă a DNA.

Achitată recent în dosarul ANRP după ce au fost eliminate probe din dosar pentru că acestea fuseseră obținute cu sprijinul serviciilor secrete, Mocanu s-a dezlănțuit. Aceasta a luat foc după ce raportul Inspecției Judiciare privind presupusele abuzuri făcute de DNA, pe vremea când era condusă de Laura Codruța Kovesi, asupra judecătorilor a fost validat.

„S-a validat raportul Inspecției Judiciare, unde se arată câte interceptări, presiuni și alte astfel de ”delicatesuri” se exercitau asupra judecătorilor de către DNA.

Am înțeles de la FJR (federația judecătorilor, chipurile) că așa este bine și că trebuie revocată Savonea, desființată SIIJ și alte astfel de măsuri necesare pentru ”independența judecătorului”.
Am realizat la această vârstă că nu știu nimic despre sensul unor termeni: ”independența judecătorului” izvorăște din competența de a ancheta magistrați numai a DNA, printr-o ”secție” a acestui parchet special și el, care să facă dosare judecătorilor, iar ”stat de drept” înseamnă când procurorii sunt numiți ”independent” de Președintele țării, nu de CSM”, a acuzat Ingrid Mocanu pe o rețea de socializare.

Ingrid Mocanu a fost iertată la recurs în dosarul ANRP după ce în prima instanță fusese condamnată la patru ani de pușcărie cu executare. Totul s-a întâmplat după ce probele strânse de procurori cu ajutorul serviciilor secrete au fost eliminate din dosar.