"Țara noastră s-a confruntat fără succes cu Coreea de Nord timp de 25 de ani, dând miliarde de dolari fără a obține nimic. Politica nu a funcționat!" , a scris Trump.

În weekend oficialul  american a menţionat că doar “un singur lucru va funcţiona” pentru a rezolva criza din Coreea de Nord.

Declarația lui Trump a fost ambiguă la acea vreme.

Dar Mick Mulvaney, directorul de buget al Casei Albe, a confirmat mai târziu, într-un interviu acordat NBC: "Telegrafie clar" acțiunea militară împotriva Coreei de Nord.

Vineri seara, în timpul unei şedinţe foto cu înalţii oficiali militari la Casa Albă, Trump a sugerat că întâlnirea poate reprezenta “liniştea dinaintea furtunii”. El nu a explicat care a fost semnificaţia replicii sale la momentul respectiv.

După terminarea întâlnirii,  Trump a fost întrebat ce este acest “calm înainte de furtună“, el răspunzând reporterului doar cu “ Vei afla, vom vedea!”.

De fapt, postările lui Trump sunt adevărate. Statele Unite au încercat să determine guvernul Coreei de Nord să construiască arme nucleare începând din 1992 și au dat țării peste un miliard de dolari în ajutor de atunci, chiar și în perioadele tensionate.

În timp ce SUA și alte părți au făcut uneori ca Coreea de Nord să fie de acord cu discuțiile și cadrele preliminare pentru dezarmare, nu a avut loc niciun acord.

Nici un președinte american anterior nu a fost nevoit să răspundă unei astfel de amenințări grave din partea Coreei de Nord și nici un președinte anterior nu şi-a exprimat părerile graave împotriva Phenianului.

Cele mai recente rapoarte de presă, mişcări şi declaraţii ale armatei americane,  o grevă asupra Coreei de Nord nu pare a fi iminentă.