Preşedintele american Donald Trump a făcut un gest șocant imediat după ce a ieșit din spital. El a decis să le transmită un mesaj americanilor. Liderul american şi-a dat jos masca luni seară în balconul Casei Albe, unde a revenit după ieşirea din spital, scrie AFP.

Donald Trump s-a întors la Casa Albă cu elicopterul. După ce a urcat câteva trepte şi a ajuns în balconul reşedinţei prezidenţiale, el le-a făcut semn jurnaliştilor cu degetul mare în sus, fără mască pe faţă.

Președintele american le-a spus americanilor să nu se teamă de coronavirus după ce a părăsit spitalul unde a fost tratat pentru COVID-19 timp de trei zile. Trump i-a îndemnat pe americani să nu lase virusul să le preia viața și a spus că țara va învinge pandemia cu „cele mai bune medicamente” și vaccinuri. El a făcut precizările într-un videoclip pe care l-a postat pe Twitter la scurt timp după revenirea la Casa Albă.

„Nu vă fie frică, îl veţi învinge”, a declarat preşedintele american în legătură cu COVID-19, înainte de a adăuga: „ieşiţi din case, fiţi prudenţi”.

În legătură cu propria spitalizare, Donald Trump, care s-a declarat probabil „imunizat”, a explicat într-un mesaj video pe Twitter: „Am fost în prima linie, am dat exemplul”.

Donald Trump, care a trebuit să amâne mai multe evenimente de campanie după ce a dat test pozitiv pentru coronavirus, s-a angajat să revină în curând în campania. Trebuie spus că noul coronavirus a ucis peste 210.000 de oameni în Statele Unite.

Rivalul lui Trump în cursa prezidențială, fostul vicepreședinte Joe Biden, a declarat că nu este surprins de faptul că Trump a contractat COVID-19. Biden a spus că se bucură că Trump pare să-și revină, dar a adăugat că „sunt multe de îngrijorat”.

În condițiile în care au murit 210.000 de oameni, el a spus că speră că „nimeni nu se îndepărtează cu mesajul că nu este o problemă”.