Schimbul de replici intervine în timp ce Zuckerberg a trebuit să se hotărască săptămâna trecută să colaboreze în totalitate cu Congresul, care întreprinde o anchetă în legătură cu o posibilă intervenţie a Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016, câştigate de către republicanul Donald Trump.

Facebook a acceptat să furnizeze Congresului conţinutul mesajelor cu caracter politic, finanţate de interesele ruseşti prin intermediul cumpărării de spaţii publicitare pe reţeaua socială.

Potrivit presei, aceste mesaje căutau să creeze tensiuni politice referitoare la diferite subiecte în rândul americanilor, în scopul, în cele din urmă, de a dăuna democratei Hillary Clinton, care se afla atunci pe primul loc în intenţiile de vot. Kremlinul neagă însă orice implicare a sa în alegerile din SUA.

''Facebook a fost întotdeauna anti-Trump'', a scrie miercuri pe Twitter preşedintele, sugerând ''o complicitate'' între New York Times şi Washington Post, care sunt şi ele ''anti-Trump'', potrivit preşedintelui.

''Trump spune că Facebook este împotriva sa. Stânga afirmă că noi l-am ajutat pe Trump. Cele două tabere sunt nemulţumite de ideile şi conţinuturile pe care nu le agreează'', a răspuns Zuckerberg pe Facebook, pe care îl prezintă ca pe ''o platformă pentru toate ideile''. Mark Zuckerberg a profitat de ocazie pentru a relativiza influenţa reţelei sociale asupra rezultatului alegerilor.

Congresul SUA a făcut apel miercuri la reprezentanţii Facebook, Twitter şi Google să depună mărturie în cadrul anchetei privind o posibilă influenţă a Rusiei în alegeri