O asistentă a Spitalului Orășenesc Ineu din Arad a murit vineri din cauza coronavirusului. Aceasta se afla la secția de terapie intensivă.

Colegii săi spun că deși nu avea alte afecțiuni medicale cunoscute, evoluția bolii a fost una extrem de rapidă.

Monica Mang, managerul Spitalului Orășenesc Ineu, a declarat că asistenta a fost confirmată cu coronavirus pe 4 noiembrie.

„Soţul său a fost primul care s-a infectat şi a fost internat la noi în spital, în timp ce colega noastră a rămas acasă în izolare, iniţial fiind asimptomatică. În 3 noiembrie s-a simţit foarte rău şi a cerut testare, astfel că o ambulanţă a fost trimisă acasă pentru recoltare de probe.

Totuşi, pentru că se simţea tot mai rău, seara a venit la noi în Urgenţă şi am constatat că avea saturaţie mică, de 80, aşa că am trimis-o la Urgenţe în Arad, iar a doua zi când a venit confirmarea că este pozitivă, am adus-o la Ineu şi am internat-o la Terapie Intensivă.

Deşi a beneficiat de schema completă de tratament, a avut o evoluţie galopantă a bolii”, a spus Monica Mang.

”Nu a fost niciodată bolnavă”

Managerul a mai spus că asistenta nu a fost niciodată bolnavă în cei 30 de ani de muncă și că nu a avut nicio zi de concediu medical.

„În toţi cei 30 de ani în care a lucrat la noi în spital, nu a fost o dată bolnavă şi nu a avut o zi de concediu medical.

Nu avea alte afecţiuni, cu atât mai mult toţi colegii suntem şocaţi că am pierdut-o din cauza acestui nou virus. Este greu să vezi cum un coleg îţi moare pentru că nu îl poţi ajuta”, a spus Mang.

Mai mulți medici sunt infectați cu coronavirus

Monica Mang a mai declarat că, în prezent, alte 17 cadre medicale sunt infectate cu coronavirus.

„Personalul este cu moralul foarte scăzut, obosit din cauza avalanşei de pacienţi pe care îi avem în ultima vreme şi pentru că mulţi dintre noi se infectează, dar mergem mai departe. În momentul de faţă, toate cele 50 de paturi pentru COVID-19 din spitalul nostru sunt ocupate”, a mai spus Mang.