România este în stare de șoc. Una dintre cele mai marcante personalități din domeniul său a încetat din viață. Nimeni nu era pregătit pentru o asemenea veste.  Este doliu uriaș.

Doliu uriaș în România!

Este vorba despre Elena Barac Bulgaru, prima femeie din România care a pilotat un elicopter. Aceasta a încetat din viață cu câteva săptămâni înainte de a împlini vârsta de 89 de ani. Bulgaru a fost declarată cetățean de onoare al Municipiului Ploiești în urmă cu aproximativ 15 ani.

Elena Barac Bulgaru a fost un model pentru împătimiții zborului din România. Aceasta s-a nascut la Tecuci în anul 1931. Pasionată de zbor și cu o tărie de caracter extraordinară, la 18 ani a început cursurile Școlii de planorism de la Reșița. A sărit cu parașuta și a mers pe rând cu tot felul de aparate de zbor. Ca instructor a pregătit peste 150 de piloți, iar la începutul anilor 70 a fost prima femeie pilot din țara noastră care a urcat într-un elicopter. In 1960, Elena Bulgaru a început să lucreze în aviația sanitară, salvând astfel multe vieți.

O fostă elevă a Elenei Barac Bulgaru a postat un mesaj plin de emoție pe o rețea de socializare. ”Ieri, doamna ELENA BARAC BULGARU, prima femeie din Romania care a zburat pe un elicopter și-a luat zborul spre brațele Lui Dumnezeu! Aviator de succes, a făcut minuni salvând viața multor oameni accidentați , cărând sângele prețios dătător de viață, nerefuzând nicio misiune a AVIASAN-ului, oricat de grea sau de periculoasă era…

Soție și mamă a doi băieți s-a făcut iubită de noi, elevii clasei a doua, colegi ai fiului Romulus, când în pauzele dintre ore, avionul pe care-l pilota zbura deasupra școlii salutându-ne cu aripile…

Ce frumoasă era când, terminându-și treaba din aer, venea îmbrăcată în uniforma de pilot strânsă pe trupul mititel să-și ia puiul de la școală! Anii au trecut și ne-am reîntâlnit când, in calitate de referent al Cercului Militar Ploiești organizam sărbătorirea Zilei Aviației Romaniei, domnia sa fiind invitat de onoare în oricare manifestație a noastră…Am iubit-o pe această femeie cu minte sclipitoare și mână fermă și spun cu mâna pe inimă că iubirea cu care mă privea și mă îmbrățișa m-a făcut cu adevărat fericită” , a spus aceasta.