Lumea afacerilor este în stare de şoc. A încetat din viaţă Costantin Mărgărit, mâna dreaptă a lui Marian Iancu. Acesta a decedat la vârsta de 50 de ani.

Tragedia momentului în România

Constantin Mărgărit era cunoscut ca un apropiat al lui Marian Iancu, fostul patron al Politehnicii Timișoara. Cei doi au fost asociați în diferite afaceri, dar au fost și la închisoare, după condamnare.

Mărgărit avea un hotel la Sinaia, însă a fost găsit decedat într-o cameră de hotel în Brașov. Acesta a plecat spre munte în cursul zilei de joi.

Constantin Mărgărit, condamnat în dosarul RAFO

Constantin Mărgărit a fost condamnat în dosarul RAFO alături de Marian Iancu. Cei doi au fost găsiți vinovați pentru evaziune fiscală în dosarul RAFO. Marian Iancu a primit 12 ani de închisoare, fratele său, Octavian, dar și Constantin Mărgărit au primit câte zece ani de închisoare în 2014.

În acel moment, instanța a decis și confiscarea prejudiciului adus statului. Suma a fost una imensă. 35 de milioane de euro.

Marian Iancu, patron al Politehnicii Timişoara

Marian Iancu a fost unul dintre patronii din fotbal care au făcut investiţii însemnate la Politehnica Timișoara. Totodată, a obținut și rezultate în Europa, unde a jucat în grupele Europa League și în preliminariile Champions League înainte ca echipa să fie retrogradată în Liga 2.