Steve Bronski, cofondatorul trupei Bronski Beat, s-a stins din viață. Cântărețul a rămas viu în amintirea oamenilor prin melodiile sale, reprezentative pentru 1980, precum „Smalltown Boy” sau „Why?”.

Acesta a încetat din viaţă şi s-a retras definitiv din lumina reflectoarelor la onorabila vârstă de 61 de ani. Anunțul șocant a fost făcut joi de Jimmy Somerville, fostul cântăreţ al Bronski Beat.

„Sunt trist să aflu de moartea lui Steve Bronski”, a scris pe social media Jimmy Somerville, aducându-i un omagiu regretatului său coleg de scenă, considerat de acesta un „om talentat cu simţul melodiei.”

„Să lucrez cu el la cântece şi la cântecul care ne-a schimbat vieţile şi care a atins atâtea altele a fost în epocă amuzant. Mulţumesc pentru melodii, Steve!”, a fost mesajul emoționant al lui Jimmy Somerville.

„Eram doar trei puşti gay care înfiinţau un grup”

În 2018, Steve Bronski povestea despre impactul pe care l-a avut trupa Bronski Beat asupra vieții lor și a societății. Conform afirmațiilor sale, primul lor titlu muzical a fost autobiograficul „Smalltown Boy”, care spunea povestea unui adolescent gay, respins, care fuge de acasă.

Cântecul compus de Steve Bronski a ajuns pe locul trei în clasamentul britanic şi a fost considerat un simbol al comunităţii homosexualilor, dar și al muzicii anilor ”80.

„La acea vreme eram doar trei puşti gay care înfiinţau un grup, nu aveam impresia că faem parte dintr-o mişcare anume. Bineînţeles, la mulţi ani după s-a aflat că erau mult mai mulţi artişti gay decât credea publicul”, a spus Steve Bronski pentru The Guardian.

Povestea trupei Bronski Beat

În 1983, Steve Bronski a fondat grupul muzical împreună cu Jimmy Somerville şi cu Larry Steinbachek (decedat în 2016 de cancer). Primul lor album a fost intitulat „The Age of Consent” și a fost lansat în 1984.

La un an distanță, în 1985, Jimmy Somerville a părăsit trupa Bronski Beat şi a fondat The Communards. Acesta a fost înlocuit de John Foster, apoi de Jonathan Hellyer.